Economicus (ed. a 3-a): investește-ți capitalul corect
Cum să înțelegem această economie sau economie? Care este diferența? Ce sunt investițiile și la ce sunt folosite? Licitații, tranzacții, schimburi... startup-uri, împrumuturi, tranzacții... Sunt atât de multe cuvinte de neînțeles, nu fiecărui adult i se oferă capacitatea de a înțelege această varietate de concepte care au legătură directă cu banii și circulația acestuia.
Jocul de societate simplu și captivant Economicus (ed. a 3-a) vă va prezenta elementele de bază ale acestor concepte și modul în care funcționează. În timpul jocului, jucătorii vor trebui să cumpere diverse companii și să lanseze startup-uri, să primească profit de la acestea și vedete de reputație, al căror număr determină victoria în joc. Și pentru a dezvolta toate acestea, va fi necesar să contractați un împrumut, să depășiți criza și chiar să respingeți preluarea unui raider.
Firma mea, profitul tot!
În jocul de societate Economicus, 1-8 jucători cu vârsta de 8 ani în sus devin investitori antreprenori cu resurse pentru a-și dezvolta afacerea și pentru a câștiga puncte de reputație.
Înainte de a începe jocul, trebuie să creați un teren de joc rotund din sectoare ale industriilor într-o ordine aleatorie și, de asemenea, să plasați componentele de pornire conform regulilor jocului.
Jucătorii merg în ordinea priorităților. În primul rând, trebuie să aruncați zarurile, al căror total indică industria activă, sectorul căruia doriți să transferați jetonul. Dacă valorile de pe zaruri sunt aceleași, atunci jucătorii trebuie să plătească dobândă la împrumuturi, să primească opțiuni pe carte și să joace evenimentul.
După ce au decis asupra unei industrii active, jucătorii parcurg următoarele faze:
- Companiile pot profita atât din sectorul activ, cât și din sectorul vecin. Desigur, dacă aveți propriile companii aici.
- Soarta startup-urilor se decide pe zaruri. Dacă dai un 5 sau 6, startup-ul tău devine o companie și primești un card de opțiune. De asemenea, se pot aplica modificatori valorilor pentru prezenta companiilor din sectoarele active sau vecine.
- Se desfășoară licitație dacă în sectorul activ există o firmă „no-man’s”. La licitație, jucătorii își numesc valoarea unul câte unul sau trec, pornind de la prețul din celula industriei. Câștigătorul licitației plătește prețul companiei pe care l-a numit, își așează jetonul și i se acordă un card de opțiune.
- Noi startup-uri sunt create la cererea proprietarilor de companii dintr-o industrie activă. Pentru a face acest lucru, trebuie să plătiți jumătate din prețul industriei, iar după crearea startup-urilor, prețul acestuia va crește.
Jocul are multe nuanțe interesante. De exemplu, dacă compania nu a trecut sub ciocan la proprietar sau nu a fost creat un singur startup în industria activă, prețul acesteia este redus cu 3 unități. Vânzarea de companii poate duce și la acest lucru. Și dacă este necesar, o dată pe joc orice jucător se poate declara faliment, după care va putea contracta împrumuturi.
În timpul jocului, jucătorii primesc vedete de reputație pentru că au propriile companii și sunt lideri în industrie. Jocul durează până când unul dintre jucători atinge numărul necesar de stele de reputație în funcție de condițiile de victorie, în funcție de numărul de jucători.
Nu Monopoly ci Economicus!
Nu confunda Economicus cu Monopoly, deși sunt similare în prezența aruncărilor de zaruri, a finanțelor și a companiilor. Aici totul este complet diferit, chiar și scopul este altul, iar în joc principiul unei economii cu investiții se simte mai profund.
Fanii divertismentului economic de familie cu un design luminos și amuzant și reguli simple ar trebui să cumpere jocul de societate Economicus pentru a înțelege cel puțin aproximativ subiectul antreprenoriatului.
Dacă doriți să vă prezentați copiii în educația economică, vă recomandăm să acordați atenție jocurilor de societate Monopoly: Peppa Pig și Magazinul meu de jucării.
Fii alfabetizat financiar cu jocuri de societate utile!